Bedankt voor het bezoeken van mijn blog.
BAMBA Creatief is een blog voor mijn kaart ideeën. Mensen vragen zich af waar de naam BAMBA vandaan komt, nou iedere letter van de naam BAMBA staat voor de voorletter van mijn gezin. Iedere week plaats ik een kaart met zoveel mogelijk de materialenlijst erbij. Heb je vragen over een model, stuur mij dan een berichtje en je krijgt zo spoedig mogelijk antwoord.
Ik hoop dat je leuke ideeën opdoet en ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat.
dinsdag 7 mei 2013

Houten potjes

  Deze kleine potjes zijn voor diverse doeleinden te gebruiken. Gewoon voor de sier, maar ook voor je hobbyspulletjes zoals stiften, pincet, schaartje. Als je het voor echte plantjes wil gaan gebruiken dan na het schilderen de binnenkant goed aflakken en een plastic zakje gebruiken voordat je de potjes met bv kruiden er in zet. Het blijft natuurlijk hout dus oppassen met water geven.
De workshop van deze potjes was gisteren avond, het was een kleinere groep dan gepland maar daarom niet minder gezellig. Niet iedereen had hem afgekregen want het is best veel werk, maar met de resterende materialen in de tas naar huis komt dat best wel goed. 
zie je ze al staan in de vensterbank of bij je hobbyplek

zelf bloemetjes maken

met krijtjes kan je op het  schoolborden folie noteren wat er in de potjes zit

metalen hoekjes van Tim Holtz maken het geheel af

Benodigheden:
potjes met schotel
Maja papier 598, 599 en 607
stans Tim Holtz 657216
Creatables 0256
Joy stans 91953-27
metalen hoekjes Tim Holtz
chipboard/grijsboard
Magnolia rozen wit
Papermania roosjes wit
taupe kant
parelketting wit
houten knijpertjes
schoolbordfolie
parelmoer witte verf
Distress inktpad pumice stone

Werkwijze:
Schilder eerst alles met de parelmoer verf, goed laten drogen
Vervolgens ga je de zijkanten van het potje opmeten en teken je het af zodanig dat het ca 4 mm kleiner wordt dan de maat van het potje. Let wel op dat het kan zijn dat niet ieder potje exact de zelfde maat heeft. Het afteken doe je ook voor de randen van het potje en vervolgens de schotel. Daarna ga je alle randen sponsen om het vervolgens op de potjes te plakken met scortape. Plak de metalen hoekjes op de schotel. Plak het kant langs de rand van de potjes en maak er een knoop in. Daarna ga je het versieren met de rozen, parelketting en takjes. Om een grotere roos te krijgen dan de grootste maat van de creatables plak je er 2 aan elkaar. Dit doe je door bij 1 van de uitgestanste bloemen er het middenstukje uit te knippen en de andere er aan te plakken (dus verlengen), daarna oprollen (goed vasthouden want door de maat heeft het de neiging om los te schieten). Flinke dot siliconenkit of lijmpistoollijm er onder en hij zit vast.
De witte rozen en de uitgestanste blaadjes heb ik gesponst met de pumice stone.
Stans met de kleinste ticket uit de Tim Holtz set 3 chipboard stukjes en 3 designpapier en plak deze op elkaar. Knip een stukje schoolbordfolie uit en plak deze erop. Plak het geheel op de knijper.

Ik ben benieuwd wat je er van vindt
hobbygroetjes Annemieke

Geen opmerkingen: