Bedankt voor het bezoeken van mijn blog.
BAMBA Creatief is een blog voor mijn kaart ideeën. Mensen vragen zich af waar de naam BAMBA vandaan komt, nou iedere letter van de naam BAMBA staat voor de voorletter van mijn gezin. Iedere week plaats ik een kaart met zoveel mogelijk de materialenlijst erbij. Heb je vragen over een model, stuur mij dan een berichtje en je krijgt zo spoedig mogelijk antwoord.
Ik hoop dat je leuke ideeën opdoet en ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat.
donderdag 11 april 2013

Jute krans

Ik heb bijna geen plekje meer aan de muur maar deze krans moet er toch nog maar bij. Hij is zo leuk om te maken redelijk simpel en je kunt hem iedere keer met nieuwe extra's versieren want alles zit met krammen er op gemaakt. Dus wil je een andere accent kleur dan kan dat heel makkelijk verandert worden. Ik heb een hele grote gemaakt maar een maatje kleiner kan natuurlijk ook

Benodigheden:
strokrans
jute band
krammen/binddraad
houten hartjes
houten vogelhuisje
jutelint

Werkwijze:
Doordat ik een hele grote krans heb genomen gaat hier veel materiaal inzitten. Ik heb voor deze krans ca 70 meter  juteband gebruikt. Wil je een maat kleiner dan zit je ergens tussen de 50 en 60 meter band.
Je knipt stukken jute af van ca 30/35 cm en legt deze in een soort S, knijp hem in het midden samen en steek er een kram in, doe dit speels en niet te statisch. Druk de volgende "S" dicht tegen de vorige zodat er geen gaten ontstaan.
Als je hem klaar hebt kan je hem versieren met de extra's die je zelf leuk vindt. Als je dit met krammen doet dan kan je het iedere keer veranderen. Maak van binddraad een lus aan de achterkant van de krans als je hem wilt laten hangen. Je kunt hem ook neerleggen op tafel met een windlicht erin.
Als je hem niet alleen wilt maken dan is er ook de mogelijkheid om hem op een workshop bij mij te te maken. Informeer dan naar de mogelijkheden via de (web)winkel.


2 opmerkingen:

Gustaviana zei

wauw ziet er echt super uit,,, ik kon eerts niet herkennen dat het jutte was hahahaha tijd voor een andere bril.. groetjes viana

Lenie Hempen zei

Wat prachtig mooi Annemieke.
Schitterend.

Lieve Annemieke
Door omstandigheden zal Ik het bloggen moeten minderen.
Ik reageerde dagelijks,maar dat is niet meer mogelijk.
Ik blijf wel van Je blog genieten,maar zal zo nu en dan een reactie achter laten.
Vragen en belangstelling mag altijd,zie mail adres.

Liefs en groetjes Leny Hempen