Bedankt voor het bezoeken van mijn blog.
BAMBA Creatief is een blog voor mijn kaart ideeën. Mensen vragen zich af waar de naam BAMBA vandaan komt, nou iedere letter van de naam BAMBA staat voor de voorletter van mijn gezin. Iedere week plaats ik een kaart met zoveel mogelijk de materialenlijst erbij. Heb je vragen over een model, stuur mij dan een berichtje en je krijgt zo spoedig mogelijk antwoord.
Ik hoop dat je leuke ideeën opdoet en ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat.
maandag 9 juni 2014

Blossom

Soms begin je aan een kaart en je denkt dat het nooit meer goed gaat komen. De combinatie is goed, het idee is goed, maar als je bezig bent dan ben je niet tevreden. Zo begon ik ook aan deze kaart. Het mooie nieuwe Maja papier, een leuk model en iedere keer als je er naar keek dan was ik niet tevreden. Even naar de sportschool en alles laten liggen dan maar en dan kom je thuis en het gaat achter elkaar door in de goede richting. Wat zit een mens toch raar in elkaar af en toe (althans ik wel)
Nu is hij klaar en ben ik toch wel tevreden (nooit helemaal, maar ja.)
Ik ben benieuwd wat jullie er van vinden, als je wil kan je een berichtje hieronder achterlaten, ik lees ze graag.
schitterend Maja papier

leuke tekststempel van Joy

zelf bloemen maken met MFT

en ook het chicken wire is van MFT

strik van diverse lintjes en een beschermengeltje

Benodigheden:
Bazzill cardstock Sweetheart en moss
Maja papier blok Coffe in the Arbour
Maja losse vellen nrs 693, 681, 678 en 625
stempel Joy 6410/0311
stansen MFT mini royal roses en chicken wire
stansen Joy 6003/0038, 6002/0322
pons Martha Stewart circle 2.54 cm
diverse bloemen
iridescent medium
pumice stone distress inkt
adirondack mushroom stempel inkt
viva parelpen creme
Claire and Eef lint creme
diverse lintjes
tule
beschermengeltje

Werkwijze:
Snij uit het sweetheart papier een stuk van 15 x 30 cm, ril horizontaal 5 cm van de bovenkant en 5 cm van de onderkant. Ril vertikaal op 5 en 10 cm van links en 5 en 10 cm van rechts. Snij de 2 horizontale lijnen door tot de 5cm van links en de 5 cm van rechts. Vouw nu naar buiten en naar binnen zodat hij mooi komt te staan.
Snij vervolgens stukken, repen, vakjes naar keuze op de vakjes die zijn ontstaan, doe dit naar eigen keuze. Spons alle randen van de uitgesneden en uitgestanste vormen met de pumice stone.
Snij uit het blok het vel met de bistrostoel  7.5  x  10 cm en een stuk sweetheart een halve cm groter. Stempel met de mushroom inkt een tekst naar keuze. Stans uit het sweetheart een aantal rozen met de MFT stans en rol ze op. Plak het vlak met de tekst aan de linkerkant en versier met de diverse rozen en takjes gestanst uit het moss papier. Bewerk de rozen met het iridescent medium. Maak een strik van de diverse lintjes en hang er een engeltje aan, plak deze in de linkerhoek.
Stans een stukje chickenwire uit en plak deze op een vak naar keuze, om overal dezelfde afwerkrand te hebben snij je een stukje uit net zo breed als de 3 zijkanten en plak je het onderaan de chickenwire.
De stukjes die overblijven uit de chickenwire plak je op de vakjes naar keuze en bewerk je met een parelpen. Maak een soort zakje en pons daar een halve cirkel uit, plak dit aan de rechterkant en laat er een aantal labels uitsteken waar weer een lintje uitkomt. Maak rechtsonder nog een toefje met bloemen. Pons wat vlinders uit en plak die her en der op de bloemen of op elkaar. op één van de papieren van Maja (625) staat een klokje, knip daar een vakje van en plak die op een ander vakje, versier nog met wat bloemetjes. Op het onderste vakje heb ik de reep met Roses uitgeknipt uit het Maja papier en die op het lint geplakt. Het is smal lint dus heb ik 2 stukjes boven elkaar gedaan en daar het reepje papier op geplakt.
Zoals de tekst op de kaart al zegt, neem de tijd om aan deze bloesem te ruiken, jammer dat er geen geur blog is want anders had je kunnen ruiken dat ik de kaart van een luchtje heb voorzien. De scent my cards flesjes zijn er in diverse geuren en je kunt die deppen op bv het lint of de roosjes en je hebt weken een heerlijke geur die van je kaart af komt.
Kijk voor de materialen op mijn site www.bamba.nl en heb je vragen mail mij gerust

creatieve groetjes Annemieke

2 opmerkingen:

Noriko zei

Wat een leuk model is dit!!!
Hij staat op mijn todo lijstje!!

Lieve groetjes Noriko
Norikoskaarten.blogspot.com

Anoniem zei

This is a topic that is near to my heart...
Take care! Where are your contact details though?

Also visit my web-site ... supercell