Bedankt voor het bezoeken van mijn blog.
BAMBA Creatief is een blog voor mijn kaart ideeën. Mensen vragen zich af waar de naam BAMBA vandaan komt, nou iedere letter van de naam BAMBA staat voor de voorletter van mijn gezin. Iedere week plaats ik een kaart met zoveel mogelijk de materialenlijst erbij. Heb je vragen over een model, stuur mij dan een berichtje en je krijgt zo spoedig mogelijk antwoord.
Ik hoop dat je leuke ideeën opdoet en ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat.
woensdag 5 november 2014

Kerst cadeau tasje

Een cadeautasje blijft leuk om te maken en altijd leuk om te geven. De cursisten van gisterenavond die dit tasje gemaakt hadden kregen na afloop een cadeautje in hun tasje. Zij kunnen het nieuwe Bistre poeder gaan uitproberen en kregen testflesjes, waterflesje, aquarelpapier en uiteraard de werkbeschrijving cadeau. Maar goed...ik had het over het kerst cadeau tasje die ik heb bewerkt met het schitterende Maja papier en diverse stansjes.
Hieronder de lijst met materialen en de werkbeschrijving.
de kerstman heeft veel te zien

de hertjes stans van Joy

diverse stansjes van Leabillitie en Marianne

een klein kerstklokje met leuke tags van het Maja papier

en uiteraard aan de achterkant ook bewerkt

Benodigheden:
wit kraft tasje
Maja papier  695, 703, 704, 706, 710, 711, 712
Leabillite hulstblad 9920
Creatables mini poinsettia LR0142 en kerstboom LR0136
Doohickey ster tag
Joy kerstpegel 2036
Joy hertjes 2029
Sizzix raam 658850
Tim Holtz sneeuwkristal 657474
juteband in grijs en rood
papiertouw wit
Distress inkt pumice stone
witte stempelinkt of dabber
crispylint taupe
klein klokje wit
witte roosjes
mica
sneeuwpasta
parelpen wit (of witte stift)
Viva eiskristal

Werkwijze:
Snij uit het donkere Maja papier een stuk die net even kleiner is dan de voorkant van je tasje, Snij daarna een stuk sneewukristalpapier die 1 cm kleiner is. Bewerk de randen van het donkere stuk met witte stempelinkt en de randen van het sneeuwkristalpapier met de pumice stone
Snij 2 tags uit het papier bewerk de randen met de pumice stone en plak deze achter het donkere stuk papier voordat je dat stuk op het tasje plakt. Plak dan het stuk sneeuwkristal op. Snij een raam uit en plak er mica achter, vervolgens leg je het op de kerstman, plak het vast en knip het uit.
Stans een rode kersttag uit doe er een stukje jute band op die je vastzet met een stukje papiertouw en plak deze achter het raam, tevens een stukje crispylint achter het raam plakken en daarna plak je het raam op het tasje.
Stans nu 3 bomen uit en een rode en witte ijspegelrand. Plak de 2 ijspegelranden verspringend op elkaar en plak deze op de onderste richel van het raam. Plak nu de bomen aan de zijkant, de voorste boom heb ik met 3d tape opgeplakt om meer diepte te krijgen.
Stans nu 2 rode sneeuwkristallen uit en plak deze verspringend op elkaar. Plak ze op het tasje. Stans nu wat blaadjes, takjes en bloemen uit en bol de bloemen op. Plak ze op het tasje. Plak in het midden nog een roosje.
Stans de hertjes uit en plak ze op het tasje, bewerk de hertjes nog met een parelpen of witte stift.

Maak een belletje vast met een stukje papiertouw aan het crispylint.
Bewerk nu naar keuze met sneeuwpasta en eiskristal.
Als alles droog is kun je aan de achterkant beginnen.
Snij een stuk sneeuwkristal uit die iets kleiner is dan je tasje en bewerk de randen met de pumice stone. Snij uit het donkere papier een briefkaart en bewerk de randen met de witte stempelinkt. Stans een witte kersttag uit en doe daar eens tukje juteband doorheen die je vastzet met het witte papiertouw. Plak deze om de briefkaart heen en plak het op het tasje. Stans nog wat blaadjes, bloemetjes en takjes uit en plak deze ook op het tasje. Knip vervolgens een postzegel uit het Maja papier en plak deze op de briefkaart. Bewerk alles weer naar keuze met sneeuwpasta en eiskristal.
Veel succes met het maken en alle materialen zijn weer verkrijgbaar in de webwinkel.
Heb je vragen mail mij gerust.

Hobbygroetjes Annemieke


2 opmerkingen:

Chantal - Thamar zei

Het was weer erg leuk Annemieke.
Bedankt ook voor de gezelligheid.

Brawny x zei

Absolutely stunning x