Bedankt voor het bezoeken van mijn blog.
BAMBA Creatief is een (web)winkel voor hobbymaterialen. Ik geef wekelijks workshops en na een workshop plaats ik hier de afbeeldingen en materialenlijst. De materialen zijn te koop in mijn (web)winkel. Heb je vragen over een model, stuur mij dan een berichtje en je krijgt zo spoedig mogelijk antwoord.
Ik hoop dat je leuke idee├źn opdoet en ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat.dinsdag 6 september 2016

Herfsttafereel

Dit setje met paddenstoelen en natuurmaterialen is zo leuk om te maken, al je inspiratie en creativiteit kan je er in kwijt.
Deze mdf paddenstoelen zijn niet standaard maar uit eigen productie. Momenteel is er een set van Doobadoo die ook uit 2 paddenstoelen bestaat en die kan je er dus heel goed voor gebruiken.
er is zo veel te zien en te beleven

dit schattige raampje met gordijntje mag natuurlijk niet ontbreken

dit kabouter vrouwtje maakt het compleet

zie je het egeltje?, zo leuk

Ik heb de volgende materialen gebruikt:
2 verschillende maten MDF paddenstoelen
bodem Bizzee 
lantaarntje hout
Maja papier 607
diverse kleuren ijslands mos
mini egeltje
houten hekje
polyresin raampje
mica
Stans Joy alfabet 0141
Stans Joy hedera 0456
stans Sizzix takje 658759
Stans wegwijzer ADM10001 Amy
Stans Joy poinsettia 0584
Distress inktpad of marker pumice stone, rusty hinge, tattered rose, peeled paint
Stempel magnolia
aquarelpapier
kant taupe
bezem
roestig belletje
schijfjes hout
diverse kleuren roosjes
houtlijm
Tim Holtz swivel slaps

Werkwijze:
Teken de paddenstoel en de bodem over op het papier, de kop van de paddenstoel wordt spikkel en de onderkant gestreept. De bodem wordt gespikkeld. Je hebt genoeg aan 1 vel want zowel de spikkel als de streep zit op het vel. Teken de bovenkant van de paddenstoel 1 cm langer dan nodig is, zodat je straks een mooie overgang kunt maken van spikkel naar streep.
Voor de bodem bepaal je eerst waar de paddenstoelen komen en dan teken je de gleuf af op het papier, snij of knip het uit en lijm er de paddenstoelen mm houtlijm tussen in.
Nu begint het leuke werk:)
Versier alles naar eigen idee of kijk lekker af van het voorbeeld, leef je in in het tafereel. Lijm het hekje met een lijmpistool vast. De overige artikelen plak ik vast met siliconenkit. Achter het raampje komt mica, een stukje Maja papier en een kantje.
Kleur de gestempelde afdruk in naar keuze en knip hem uit.
Ik heb een mini lantaarntje gebruikt van hout, Ik verkoop dit modelletje ook in het zwart en zelfs met echte verlichting erin (maar dan heb je wel een trafo nodig). 
Materialen zijn te vinden in de webshop, iets niet meer voorradig mail mij dan, dan kijk ik of ik het nog kan bestellen.

Heel veel plezier met het maken en tot de volgende keer

Geen opmerkingen: