Bedankt voor het bezoeken van mijn blog.
BAMBA Creatief is een blog voor mijn kaart ideeën. Mensen vragen zich af waar de naam BAMBA vandaan komt, nou iedere letter van de naam BAMBA staat voor de voorletter van mijn gezin. Iedere week plaats ik een kaart met zoveel mogelijk de materialenlijst erbij. Heb je vragen over een model, stuur mij dan een berichtje en je krijgt zo spoedig mogelijk antwoord.
Ik hoop dat je leuke ideeën opdoet en ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat.
woensdag 13 september 2017

Kerstboom

Ik heb een wat ouder sjabloon van Doobadoo van de kerstboom gecombineerd met de nieuwe KERST tekst.
Een niet al te moeilijke kaart die je in verschillende kleurcombinaties kunt maken.
Deze keer weer eens een werkbeschrijving voor de liefhebber:)

Veel succes met het maken!
Het mooie Pion papier doet het weer prima op deze kaart

Roest blijft toch mijn voorkeur hebben

Poinsettia's horen altijd bij de kerst, deze is van Marianne LR0122

De sokjes stans is van L'eabilitie maar je kunt natuurlijk ook die van Joy gebruiken

Werkbeschrijving Kerstboom
Als je het kerstboomsjabloon hebt van Doobadoo dan teken je de kerstboom van het sjabloon om . Heb je een copie dan knip je die eerst uit.
Teken hem 1 x uit crème cardstock, 1 x uit het kerstballen motief en 1 x uit de rode sneeuwkristallen. Iedere keer een maatje kleiner. Bewerk de randen met de aged mahogany, maar bedenk eerst waar je straks de sneeuwpasta wilt hebben (want daar kan geen distress inkt) en plak ze op elkaar.
Teken de tekst van het sjabloon met het woord KERST om op het crème cardstock en knip hem uit. Neem een stuk rood sneeuwkristal en maak een rechthoek die net zo groot is als het woord en plak deze erachter. Neem de kleine motieven van het Pion papier en teken de binnenkantletters van het sjabloon  om op het papier, knip ze vervolgens uit en bewerk de randen met de aged mahogany.
Plak de letters op de crèmekleurige basis en plak deze op de kerstboom.
Versier de bovenkant van de letters met een slinger van hulst die je ook eerst bewerkt met de distress inkt. Knip hiervoor de krans die in je pakket zit in stukjes. Plak de uitgestanste kerstlaarsjes verdeeld over het woord en plak boven ieder laarsje een strikje van jute. Bewerk de hulst met een rode parelpen.

Plak nu de uitgestanste sneeuwkristallen op elkaar. Maak een gaatje bovenin de kerstboom en doe er een kantje door. Plak  1 poinsettia bovenop  bovenop de kerstboom en 1 rechtsonderaan. Plak bij de onderste de takjes erbij en plak er een kerstbel bovenop. Versier de kaart met sneeuwpasta, maar let erop dat je geen sneeuwpasta smeert waar distress inkt zit want dan wordt je sneeuw rood. Strooi er wat eiskristall overheen en bewerk de kleine takjes ook nog met een parelpen.

2 opmerkingen:

Caroline zei

Heel leuk om deze 2 mallen te combineren!
Groetjes Caroline

KarinsArtScrap zei

Annemieke een hele leuke kaart

gr karin