Bedankt voor het bezoeken van mijn blog.
BAMBA Creatief is een blog voor mijn kaart ideeën. Mensen vragen zich af waar de naam BAMBA vandaan komt, nou iedere letter van de naam BAMBA staat voor de voorletter van mijn gezin. Iedere week plaats ik een kaart met zoveel mogelijk de materialenlijst erbij. Heb je vragen over een model, stuur mij dan een berichtje en je krijgt zo spoedig mogelijk antwoord.
Ik hoop dat je leuke ideeën opdoet en ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat.
donderdag 29 november 2012

Theeservies

Dit keer even iets anders. Dit servies heb ik al een tijdje geleden gemaakt maar wilde het nu met jullie delen.Het  staat iedere kerst weer bij mij op de tafel, dus je hebt er lang plezier van.
De basis is een wit servies van de Xenos en deze is bewerkt met textielverharder en daarna geschilderd.
De gipsen hoofdjes zijn te bestellen via de (web)winkel.
meerdere foto's volgen nog

Benodigdheden:
wit servies
gipsen hoofdjes
paverpol (of powertex of pretex) grijs/lood
stockinette
pavercotton
katoenen stof
stukje geschoren teddy
pompoentjes
gipsen hoofdjes
plastik zak (niet bedrukt)
sneeuwpasta
donker rode verf,
witte verf
goud kleurige verf
Aleene's pewter
huidkleurige verf
strooiglitter
suikerbesjes

Werkwijze
Neem de ruimte om te werken en dek je werkoppervlakte af met vuilniszakken. Let er op dat de textielverharders niet uit je kleren of tafel kunnen worden verwijdert dus werk ook met een schort.
Schilder de hoofdjes met de huidskleur. Schilder de theepot met de textielverharder en schilder hem daarna donker rood als de textielverharder goed droog is.
Neem een lap katoen en maak voor de hoofdjes kerstmannen puntmutsjes, naai een stukje geschoren teddy langs de rand en een pompoentje aan de punt, vul de muts op met een (stuk) plasticzak .
Vul de theepot op met plastic zakken zodanig dat je het gipsen hoofdje kan laten rusten tegen de rand van de theepot, plak hem eventueel tijdelijk even vast met papier plakband. Doop de muts in de textielverharder en vorm hem naar keuze. Plaats hem op het hoofd zodanig dat de punt van de muts over de tuit van de theepot valt, bescherm eventueel je geschilderde theepot tegen de muts, want de muts schilder je pas als hij opgedroogd is.
Maak nu met de pavercotton een baard, door hem in de textielverharder te dompelen en vorm dan een baard onder zijn kin maar let weer op dat de textielverharder niet gaat druppelen langs de theepot. Schilder daarna de baard wit.Omdat je grijze textielverharder neemt blijft het onderliggende gedeelte donker waardoor de baard toch een wat oud grijze uitstraling houdt.  Dompel een stuk stockinette in de textielverharder en maak een soort shawl om de kerstman heen.
Schilder nu de delen die nog moeten met de rode en de witte verf. Bewerk de theepot hier en daar met  de sneeuwpasta en strooi er wat glitter overheen.
Spons eventueel nog met de pewter voor een ouder effect
dezelfde werkwijze hanteren voor de kop en schotels.
Dit is niet een klusje voor 1 avondje, met zo'n servies ben je wel een dag of langer bezig, omdat je steeds met de droogtijden zit, maar als het klaar is heb je wel iets leuks op tafel staan.
Uiteraard kan je de kleuren zelf bepalen, want denk ook eens aan een vintage kerstservies in beige, bruine tinten, dat zal ook best mooi zijn.
Ik ben benieuwd wat jullie er van vinden.

3 opmerkingen:

Maris zei

hi Annemieke, wat is dit grappig, en mooi gemaakt, leuk hoor xx

Sandra zei

erg leuk, snap heel goed waarom je dit ieder jaar weer op tafel zet
gr sandra

Monique - Mienokje zei

Deze Kwebbel is sprakeloos. Wat is het mooi. Ik zou dit servies ook ieder jaar neerzetten en het daarna heel voorzichtig inpakken voor her volgende jaar. Super!!! Groetjes, Mienokje