Bedankt voor het bezoeken van mijn blog.
BAMBA Creatief is een (web)winkel voor hobbymaterialen. Ik geef wekelijks workshops en na een workshop plaats ik hier de afbeeldingen en materialenlijst. De materialen zijn te koop in mijn (web)winkel. Heb je vragen over een model, stuur mij dan een berichtje en je krijgt zo spoedig mogelijk antwoord.
Ik hoop dat je leuke ideeën opdoet en ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat.donderdag 18 juli 2013

Kerstuiltje

Dit kerstuiltje is net zo'n werkje voor mee op vakantie te nemen of 's avonds in de tuin/balkon voor diegene die niet met vakantie gaan. Alle materialen zijn los verkrijgbaar maar ik heb ook een pakketje gemaakt met werkbeschrijving en alle materialen compleet om meteen te beginnen.

Benodigheden:
kerstvilt in 4 dessins
kerstbelletjes
sleutelhangerring
kantje, lintje en rondgebreid tube
vulling en garen
Collectables COL1302
of een pakketje compleet met alle materialen, werkbeschrijving en bijpassende envelop verkrijgbaar bij BAMBA

Werkwijze:
Stans de 4 soorten vilt met de collectables
Leg de onderdelen voor de voorkant van de uil op de voorkant en begin met de buik vast te naaien, De onderkant van de buik blijft los. Vervolgens de vleugels, en de grote ogen, doe dit met het rode garen. Maak mooie steekjes op gelijke afstand. Zorg dat je een klein stukje van de rand afblijft zodat je nog voldoende ruimte hebt om de achterkant er tegen aan te naaien. Daarna de kleine ogen met crème garen en de voetjes ook met crème garen, de onderkant van de voetjes blijven los. Het kleinste oog zet je met 2 steekjes in het midden vast. Neem een stukje spikkellint en vouw dit dubbel, leg er een sleutelhangerring in en maak de onderkant van het lint vast aan de binnenkant van de uil. Maak nu de achterkant van de uil er tegenaan, doe dit met een festonsteek, begin onder de oren en als je aan de andere kant van de oren bent vul je eerst het lijf met de vulling. Daarna ga je 1 oor dichtnaaien, prop wat vulling in dit oor en dan het andere oor met op het laatst ook nog wat vulling. Maak een knoopje in het ronde tube band en leg dit om de sleutelhanger, doe dit ook met het andere lint en naai dit vast net onder de sleutelhanger. Hang er een klokje, belletje of iets anders naar keuze aan en klaar is je kersthanger.
Leuk om in de kerstboom te hangen maar denk ook eens aan een alternatieve kerstkaart, maak er dan een labeltje aan en doe hem in de bijgeleverde envelop. (als je een kant en klaar pakketje hebt)
Veel plezier en succes met het maken.


1 opmerking:

Els zei

Het uiltje is zo wie zo al erg mooi en op verschillende manieren te gebruiken. Dit uiltje blijft ook altijd overal te gebruiken.
Maar aan kerstvilt had ik nog niet gedacht. Ziet er prachtig uit Annemiek en bedankt voor het delen. Groetjes, ELs