Bedankt voor het bezoeken van mijn blog.
BAMBA Creatief is een blog voor mijn kaart ideeën. Mensen vragen zich af waar de naam BAMBA vandaan komt, nou iedere letter van de naam BAMBA staat voor de voorletter van mijn gezin. Iedere week plaats ik een kaart met zoveel mogelijk de materialenlijst erbij. Heb je vragen over een model, stuur mij dan een berichtje en je krijgt zo spoedig mogelijk antwoord.
Ik hoop dat je leuke ideeën opdoet en ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat.
woensdag 10 oktober 2018

schudbolkaart met waterval

Een schudbolkaart met winterse taferelen vind eigenlijk iedereen wel leuk en op mijn workshop kreeg ik ook weer vraag naar een watervalkaart dus nu samen gecombineerd.
de schudbol is gemaakt met een doobadoo sjabloon

Maja en Pion papier gecombineerd

verse varen en erika takjes gebruikt

Gebruikte materialen:
schudbol sjabloon doobadoo
Pion papier 1639, 1640, 2003
Maja papier 933, 934
mica
Pion cardstock white I
Joy stans poinsettia
Marianne stans kaal takje
Joy stans Merry christmas
varen takjes (vers)
erika takjes (vers)
dennenappeltjes (vers)
witte bolletjes
roestige klokjes
jute touw donker groen
distress inkt Pumice stone
Via eiskristall
Doobadoo structuurpasta
Nuvo copper
Hertjes Joy
stans Kerstbomen

Wil je ook weten hoe je zo'n waterval maakt dan zal ik dat hieronder uitleggen:

 Snij een reep cardstock van 8 cm breed x 28.5 en ril op 5.5, 7, 8.5, 10, 11.5cm . Snij nog 5 stukjes cardstock van 8x5.5 en een reep cardstock van 11x3, bewerk de randen met de inkt.
Snij nu uit het patroonpapier 6 stukjes met een tekst of afbeelding spons de randen. Snij een stukje sterretjespapier van 16.5x7.5 en spons de randen. Nu ga je de afbeeldingen op het cardstock plakken en vervolgens tegen de rillijnen opplakken. Het sterretjes papier op het lange stuk en dan vouw je het papier om zodat de rillijnen boven liggen op het sterretjespapier aan de onderkant op het sterretjespapier komt ook een afbeelding.  Snij een stukje streepjes papier van 10.5x2.5 en plak dit op de strook cardstock. Maak aan 2 korte kanten van de strook een reepje dubbelzijdig plakband en plak hem dan op de kaart. 6 cm van de onderkant van de kaart en 2 cm van de zijkant van de kaart. Schuif er je waterval tussen/onder  en plak het onderste strookje van de waterval vast op de cardstock strook. Maak nog een gaatje erin en een touwtje erdoor zodat je hem heen en weer kunt bewegen.

Als je nog vragen hebt dan hoor ik het wel

hobbygroetjes
Annemieke

4 opmerkingen:

Coby van der Kooi zei

Wat ontzettend mooie kaart geworden Annemieke

Caroline zei

Een prachtige winterse kaart!
Groetjes Caroline

Unknown zei

Prachtige kerstkaart

bolletjelucky.blogspot.com zei

Wauw wat prachtige kaart/creatie Annemieke. Van binnen en buiten ziet alles er zo mooi verzorgd uit. Dit is een klein cadeautje om te mogen ontvangen :)
Lieve groetjes Miranda