Bedankt voor het bezoeken van mijn blog.
BAMBA Creatief is een blog voor mijn kaart ideeën. Mensen vragen zich af waar de naam BAMBA vandaan komt, nou iedere letter van de naam BAMBA staat voor de voorletter van mijn gezin. Iedere week plaats ik een kaart met zoveel mogelijk de materialenlijst erbij. Heb je vragen over een model, stuur mij dan een berichtje en je krijgt zo spoedig mogelijk antwoord.
Ik hoop dat je leuke ideeën opdoet en ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat.
donderdag 18 november 2021

 Experimentje

Ik had beloofd dat ik deze week iets met alcohol inkt zou doen. Tot op heden had ik wel met alcoholinkt gewerkt maar alleen als achtergrond papier. Nu wilde ik op de achtergrond gaan stempelen dus van de week aan de slag gegaan.

Het is niet helemaal geworden zoals het in mijn hoofd zat maar wilde het jullie toch laten zien zodat je ook kunt zien dat bij mij ook wel eens niet naar zin gaat.

De achtergronden zijn goed gelukt en mooi van kleur maar het stempelen was geen succes ondanks dat ik Archival inkt heb gebruikt. Het duurde zeker 3 dagen voordat het elfje goed droog was en doordat de alcoholinkt glad is glijdt je stempel ook weg zodat ik de takken niet fijn gestempeld vond.

Ik had ook nog gedacht dat ik de achtergronden dan kon inscannen en daarna met stempels bewerken maar dan vond ik de kleuren niet meer mooi.

Kortom deze keer dus geen afgewerkte kaart maar probeersels.2 kleuren alcohol en als laatste goud er overheen. Vanuit het midden begonnen met eggplant en blauw, met een luchtbal de inkt verspreiden/blazen, daarna met goud eroverheen en die met solution verspreiden met een hele fijne penseel. Goud is wat lastiger te verwerken omdat de metaaldeeltjes blijven "zweven"

2 kleuren alcohol, zwart en eggplant, ook vanuit het midden wegblazen, daarna met een vilt blending tool met alcohol deppen langs de randen
uiteindelijk ook met 2 kleuren alcohol inkt een achtergrond gemaakt en daarop gestempeld, zo te zien lijkt het goed gelukt maar ik was niet tevreden en ben dus niet verder gegaan met de afwerking.

Dit project laat ik nu even laten liggen en ga weer verder met andere kaarten, mss dat ik het later weer eens oppak, er is zoveel leuks om te doen dat ik mij nu eerst even op de kerstkaarten richt.

Volgende week een project om neer te zetten, sneeuw, glitter en lichtjes zijn de ingrediënten voor dit projectje. Nieuwsgierig geworden dan nog even een paar dagen wachten 

1 opmerking:

Els zei

Mooie achtergronden met de alcoholinkt heb je gemaakt.
Leuk met de silhouet stempel.
Groetjes, Els