Bedankt voor het bezoeken van mijn blog.
BAMBA Creatief is een blog voor mijn kaart ideeën. Mensen vragen zich af waar de naam BAMBA vandaan komt, nou iedere letter van de naam BAMBA staat voor de voorletter van mijn gezin. Iedere week plaats ik een kaart met zoveel mogelijk de materialenlijst erbij. Heb je vragen over een model, stuur mij dan een berichtje en je krijgt zo spoedig mogelijk antwoord.
Ik hoop dat je leuke ideeën opdoet en ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat.




dinsdag 4 september 2018

Album Peachy

Het Pion papier en Doobadoo was al een goede combinatie maar in zo'n album komt het papier helemaal tot zijn recht.
Zo leuk om te maken of om weg te geven.
De dames van de workshop hadden er een hele kluif aan maar aan het eind van de avond ging iedereen naar huis met een mooi album

Hieronder vind je een lijst met gebruikte materialen en weer eens de werkbeschrijving van dit album. Normaal plaats ik alleen de materialenlijst maar voor een keertje bij dit albumnu wel de werkbeschrijving
zachte kleurtjes maakt het zo romantisch

het sjabloon van Joy om de envelopjes te maken is zo handig

overal vakjes om leuke teksten tussen te stoppen, maar je kunt er natuurlijk ook foto's in doen

envelopje sluitend met magneet

lintjes, lintjes en nog eens lintjes, leef je uit!

resultaat van de workshop

Benodigdheden:
Doobadoo album MDF
Pion papier 18012, 19001, 1637, 18007, 18011, 18001, 18005, 18004
Pion cardstock blue 1 en groen 1
pons 3D vlinder
stans vlinder
stans takje
Joy stencil envelopjes
mini magneetjes
stans bloemetje
diverse bloemetjes
meeldraadjes
distress inkt pumice stone
sleutel
kroontjespen
hinge clip
engeltje (zelf gemaakt)
diverse lintjes en kantjes en jute touw

In het pakket vind je diverse soorten papier en dit is zo’n workshop waar je lekker zelf je eigen ideeën op los kunt laten.
Neem de houten onderdelen over op de diverse soorten papier, knip ze uit en spons met de pumice Stone distress inkt. De grootste pagina heeft gaatjes in het hout maar die neem je niet over op het papier, de gaten voor de ringen wel. Leg het papier erop draai het om en teken met een potlood het gaatje voor de ringen, stans het uit en doe dit ook met de andere kant.

Plak het voorste blad helemaal op, bij de 2de pagina laat je de bovenkant van de voorkant open, daar schuif je straks een label tussen. Bij de 3de pagina laat je ook de bovenkant van de voorkant open. De laatste pagina kan helemaal opgeplakt worden.
Op het voorblad plak je de bloemen, takjes en een tekst en de 3D vlinder. Voor het blauwe bloemetje rijg je door 2 bloemen een paar meeldraadjes en die plak je vast aan de achterkant. Het engeltje maak je als volgt: pak de kettelstift en rijg er eerst een platte schijf aan, dan een witte parel, dan de vleugeltjes, dan het zilveren rokje en vervolgens het witte rokje. Neem een knijpkraal en schuif die onder de rok (zover als je kunt komen) en knijp hem dicht, dit voorkomt dat alles weer naar beneden schuift. Steek het engeltje tussen de bloemen.
Op de 2de pagina maak je een envelopje ( met het Joy slabloon), schuif er een label in en een stukje kant. Uiteraard alles sponsen, op de achterkant van deze pagina maak je een vak met een tekst erin.
Op de 3de pagina plak je 2 takken en je maakt wat bloemetjes met meeldraden. Sommige van de gestanste bloemen zijn crème, rose of dessin, combineer zoals je dat zelf leuk vindt.
Plak er nog een label bij en een vlinder, onderaan een strikje van kant. In de bovenkant schuif je een dubbele label met een klemmetje er aan vast.
Op de achterkant van deze pagina maak je weer een envelopje, die je sluit met een magneetje.
Op de laatste pagina ook weer 2 takjes met zelfgemaakte bloemen en kant en klare bloemen, plak hier nog een tekst bij en een 3D vlinder en als laatste nog een strikje van groen taft lint en een kroontjespen.
Nu kan je één voor één de ringen er door rijgen en sluiten.
Als die eraan zitten knoop je diverse lintjes en kantjes aan de ringen vast en aan één van de lintjes bevestig je nog een labeltje. Rijg er ook een sleuteltje aan.
Aan de middelste heb ik een tassel gemaakt en die maak je als volgt: leg 10 blauwe jute touwtjes van ca 10 cm en vouw deze dubbel terwijl je er eerst een stukje wit jute tussen in legt, dan wikkel je aan de bovenkant er een aantal keren het blauwe jute omheen, knoop goed vast en bevestig met het crème jute de tassel aan de ring vast.
Veel plezier met het maken van dit leuke album

Heb je nog vragen stel ze gerust






Geen opmerkingen: