Bedankt voor het bezoeken van mijn blog.
BAMBA Creatief is een blog voor mijn kaart ideeën. Mensen vragen zich af waar de naam BAMBA vandaan komt, nou iedere letter van de naam BAMBA staat voor de voorletter van mijn gezin. Iedere week plaats ik een kaart met zoveel mogelijk de materialenlijst erbij. Heb je vragen over een model, stuur mij dan een berichtje en je krijgt zo spoedig mogelijk antwoord.
Ik hoop dat je leuke ideeën opdoet en ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat.
woensdag 10 juli 2019

Fijne Feestdagen

Fijne Feestdagen, oké het is pas juli maar je moet vlug beginnen wil je straks genoeg kaarten hebben om te verzenden.
Daarom maken we op de workshop regelmatig een kerstkaart zodat je er vast een paar hebt liggen en genoeg nieuwe inspiratie op hebt kunnen doen om verder te kunnen.
Deze kaart van gisterenavond is er 1 waar je er zo een paar van maakt, niet te moeilijk, wel veel stansen gebruikt, maar dat kan je naar eigen idee aanpassen.
de planken hebben bijna een echte houten uitstraling

genoeg ruimte om nog wat persoonlijks op te schrijven

"planken" zijn met 3D tape opgeplakt om wat meer diepte te krijgen


achterkant van de kaart, voor mij zeker de mooiste tijd van het jaar

Dit keer geen gebruikte materialen lijst omdat dit een oudere serie papier van Studio Light is die niet meer leverbaar is, maar voor een keer weer eens de werkbeschrijving van deze kaart.Normaal gesproken plaats ik geen werkbeschrijvingen meer omdat dat niet eerlijk is t.o.v. de cursisten, maar voor deze keer plaats ik hem wel, dan kan je zelf ook aan de slag met je eigen papier
Werkwijze
Snij een stuk wit cardstock van 30x15 en ril op 15cm
Snij een stuk ijsblauw van 14x14cm
Snij 5 reepjes houtstructuur van 2.5 cm breed en diverse lengtes van ca 12.5-13.5 cm lang. De stukken worden dus niet gelijk van lengte opgeplakt
Snij 2 x een stuk dessinpapier met aan de bovenkant de takken en kerstballen van 14.5x14.5 cm
Snij een stuk dessinpapier met een ster rechtsonder van 14.5x14.5cm
Snij nog 3 stukken houtnerf van 2.5x cm breed, 2 van 14 cm lang, 1 van 13 cm lang en nog 1 van 2 cm breed x13 cm lang
Bewerk alle stukken met de distresser
Plak op de voorkant het ijsblauwe papier, de binnenkant beide stukken met de kerstballen en aan de achterkant die met de ster
Plak nu de stukken houtnerf van 12.5-13.5cm met 3D tape op de voorkant van de kaart en zorg dat je overal tussen de planken dezelfde afstand hebt, onder en boven verspringen naar keuze.
Plak van de resterende planken 2 planken aan de linker binnenkant met 3D tape op maar laat in het midden vrij, kies nu een label en bevestig die met een lint onder de stroken door en bovenop een strik.
Plak nog 2 stroken aan de rechteronderkant ook met 3D tape en ook open laten in het midden en schuif daar een label naar keuze tussen en plak nog een tekst op de planken.
Plak aan de achterkant nog een tekst met 3D tape op.
Nu gaan we weer naar de voorkant van de kaart.
Plak alle kleine takjes in een cirkel op de linkerbovenhoek doe dat met diverse lagen zodat je echt een krans hebt, net zo lang tot je takjes op zijn.
Maak een strikje bovenin en plak 2 kaarsen onderop de krans, knip 1 kaars iets korter dan de andere.
Plak een tekst (banner) aan de rechter bovenkant.
Maak een gaatje in de poinsettia’s, bol de bloemblaadjes op naar buiten en bol dan de kern naar beneden, doe er de meeldraden door en plak op de kaart met diverse takjes eromheen.
Versier de takjes met sneeuw en eiskristall
Versier de krans met blauwe nuvo, sneeuw en eiskristall

Veel plezier met het maken van deze kaart!!

2 opmerkingen:

bolletjelucky.blogspot.com zei

Een prachtige kerstkaart heb je gemaakt Annemieke. Heel mooi zoals je alle materialen verwerkt hebt.
Lieve groetjes Miranda

Anoniem zei

Hoe kunnen bepaalde mensen zulke mooie kaarten maken? Ik wenste dat ik zo creatief en handig was. evelines design kan ook van zulke mooie kaarten maken. Heel talentvol is ze.