Bedankt voor het bezoeken van mijn blog.
BAMBA Creatief is een blog voor mijn kaart ideeën. Mensen vragen zich af waar de naam BAMBA vandaan komt, nou iedere letter van de naam BAMBA staat voor de voorletter van mijn gezin. Iedere week plaats ik een kaart met zoveel mogelijk de materialenlijst erbij. Heb je vragen over een model, stuur mij dan een berichtje en je krijgt zo spoedig mogelijk antwoord.
Ik hoop dat je leuke ideeën opdoet en ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat.




vrijdag 16 augustus 2024

Kolibrie

Stempelen blijft op dit moment toch wel mijn favoriet, Ook als je even niet zo lekker in je vel zit of geen ideeën hebt dan zijn achtergronden voor je kaarten maken eigenlijk heel leuk om te doen. Je hoeft niet meteen een hele kaart te maken dat kan altijd later maar gewoon even "spelen" met inkt. Dit zijn allemaal stempels van Lavinia. De achtergrond maak je door met distress oxyde bruin horizontaal met je inktpad over je aquarelpapier lijnen te trekken, ik werk van links naar rechts en dan draai ik de kaart een hele slag en herhaal dit proces. Dan krijg je dat "wood" effect. Zo leuk om te doen. Ingekleurd met aquarel potloden en met het cobbles sjabloon van Lavinia in een contrasterende kleur wat extra achtergrond gemaakt. Aan de binnenkant een pocket en daarin een label met draadjes wol, zo'n leuk effect. Veel glitter en Wink of Stella pen en liquid pearl voor accenten. In de bloemen die gestempeld zijn op Lokta papier wat prills gestrooid. Ik ben tevreden, ben benieuwd hoe jullie ze vinden. Want ik heb ze meteen maar in rose en blauw gemaakt, dan heb je maar een voorraadje liggen

zaterdag 10 augustus 2024

Maremi fantasy

Jullie zullen vast wel de mooie boeken van Maremi vorbij hebben zien komen. Ze zijn niet goedkoop maar zo mooi en zoveel plaatjes dat het lastig kiezen is. Ik heb een aantal boeken gekocht en mij uitgeleefd op een wat grotere kaart of natuurlijk schilderijtje. Zo leuk om te doen en ik denk dat er de aankomende tijd wel meer voorbeelden hier te zien zijn. Zeker ook omdat binnenkort er een kerstboek uitkomt waar ik bijna niet op kan wachten.

maandag 5 augustus 2024

Gear Christmas

Deze nieuwe serie van Stamperia is misschien niet echt traditioneel kerst maar zelf vind ik hem erg leuk. Ook leuk voor een heren kerstkaart maar dan ms zonder het vrouwtje op de stoep of het kindje maar zo kan je hem helemaal aanpassen aan de persoon voor wie hij is. Ik heb een sjabloon gebruikt en die wat aangepast en het geheel toen op een grote dubbele kaart geplakt, maar alleen het sjabloon is al op verschillende manieren te gebruiken, dus mogelijkheden genoeg.